Wat ben ik toch een leuke huis- tuin- en keukenblogger geworden hè, zo over de afgelopen jaren. Huishoudtips, tuinonderhoud, recepten… nog even en ik ga tupperwareparty’s geven. Nu verzon ik weer een heerlijk toetje voor na het paasdiner. Ik ben slechts 1 stap verwijderd van breipatronen delen!
Recepten met drank
Qua recepten moet het bij mij aan één voorwaarde voldoen: het moet lekker zijn. Dat betekent: zelden gezond, en meestal met toevoeging van drank. Denk bijvoorbeeld aan mijn biercake van pasgeleden. Zo ook vandaag. Ik bedacht een heerlijk toetje voor na het paasdiner, of natuurlijk voor na een ander diner na keuze.

Ik maakte dit dessert zelf in een limonadeglas. Dit is vrij veel na een volle paasmaaltijd, en zou ik dan ook niet adviseren als je visite krijgt. Vooral ook omdat het zonde is van jouw drank. Beter maak je het in van die kleine schattige glaasjes, maar ja, die heb ik niet in huis.
Benodigdheden
Je hebt nodig voor 4 kleine dessertglaasjes:
–200 ml slagroom
–3 el suiker
–100 gram monchou
–stukjes mango (diepvries of vers)
–een eetlepel mandarijntjes (uit een blikje)
–25 ml Licor 43
En mixer, schaaltje, maatbeker en 4 kleine dessertglaasjes
Bereidingswijze
De bereidingstijd is ongeveer 30 minuten, waarvan je 25 minuten koffie kan drinken voor de tv.
Klop de slagroom met de suiker stijf. Dit doe je met de mixer, ik heb nog nooit begrepen waarom iemand dit met de hand zou willen doen. Zorg dat de monchou al even uit de koelkast is zodat het geen keiharde klonten zijn, en mix deze er uiteindelijk ook doorheen.
Zet het monchou-slagroommengsel in de koelkast.
Doe de mango en mandarijn in een schaaltje, en voeg een eetlepel van het siroop uit het blikje toe. Voeg nu 25 ml Licor 43 toe. Meer mag natuurlijk, maar tegen de tijd dat je aan het toetje toe bent, ben je de Pasen waarschijnlijk zo zat dat je beter de fles aan je mond kunt zetten en de rest weg kunt klokken.


Zet dit ook in de koelkast en ga een bakkie doen. Of ga gourmetten.
Pak dan de glaasjes. Vul ze met een schepje monchou-slagroom mengsel, en dan een schep vruchtjes. Dan weer wat monchou-slagroom, dan weer vruchtjes. Lepel er op het einde nog wat van het sap van de vruchtjes overheen.
Serveer het heerlijk toetje direct en eetsmakelijk!
Oh, en voor kinderen moet je de licor 43 misschien vervangen voor dubbel friss ofzo. Anders krijg je problemen met jeugdzorg.

Deze blog is niet gesponsord door Licor 43. Ik nodig ze van harte uit dit wel te overwegen, ik zou een geweldige ambassadeur zijn. Je kunt me in ieder geval volgen op pinterest voor meer lekkers.
- Hoe pak je een scheiding aan als er kinderen in beeld zijn? - 18/03/2025
- Boer zoekt Vrouw is alweer begonnen! En nu? - 17/03/2025
- Een knusse leeshoek maken? Dit heb je nodig - 17/03/2025
Ziet er heerlijk én feestelijk uit, echt iets voor Pasen!
Maar wat is poncho ?
Geweldig leuk geschrevenen het lijkt me erg lekker…..een x maken als de pasen voorbij is
Het recept nog niet geprobeerd maar je bijbehorende tekst is heel goed. k.t Pasen nu al zat dus maak alles met dubbel fris, des te meer 43 voor moi
Lijkt me lekker, zeker bij zo’n feestelijke dag als Pasen. Dank je voor het delen! Misschien een idee om je taalgebruik over dit feest voor anderen wat aan te passen. Voor mij zouhet in elk gaval prettiger lezen. Sorry
Klopt, ben het met je eens Marianne
ik lees het nu pas maar vind dat Pasen ander taalgebruik verdient!!
En……………….ik heet (toevallig) ook Marianne
Ik heb de toetjes nu al klaar terwijl wij het pas rond 18 uur eten. K.t afwachten wat het wordt. Maar de restjes heb ik al geproefd en dat was heerlijk.
Hahaha, ontzettend leuk geschreven (zo zie je maar weer), het lijkt me heerlijk! Dank je wel Lisette!
Die ga ik ff in een longdrink maken. Als voorgerecht. Laat de rest dan maar gelijk zitten zeg maar.
Wat schrijf je leuk!
Maar wat is monchou ?
Een soort roomkaas!
Ik heb over het recept foto’s staan. Waardoor ik de tekst niet kan lezen.
Voor het eerst in mijn leven (ben al aardig lang op weg) heb ik genoten van het lezen van een recept. Dankje!
Hoi hoi leuk respect. Wil het met kerst maken (maak niet uit of het met Pasen of kerst is) als je het rond de middag klaar maakt kan je het dan in de koelkast bewaren tot de avond? En dan al kant en klaar of pas Savonds in het glas doen?
Ja hoor je kunt het gewoon kant en klaar bewaren in de koelkast!
Hoe lang kan je de mascarpone slagroom gemixt in de koelkast bewaren?
Ik maak het meestal in de ochtend en we eten het dan in de avond, dat gaat prima.
Nog nooit in welk receptenboek dan ook zo’n leuk geschreven recept gelezen .
Dat moet wel een heerlijk toetje zijn .
Dankjewel ga zo zeker door met schrijven echt leuk.