Alsof we nog niet genoeg in de keukenkastjes hebben staan, zul je denken. Ik moet zeggen dat ik daar geen moment aan dacht toen ik de Pizzarette Grill aangeboden kreeg. Ik dacht alleen maar: ja, die wil ik!! Pas toen de doos werd thuisbezorgd dacht ik: oh, jee, waar ga ik die laten?
Wat is de Pizzarette Grill 3 in 1
De Pizzarette Grill is eigenlijk een Pizzarette waar je ook op kunt gourmetten. Simpeler kan ik het niet maken. Handig, want dat zorgt dat je die andere apparaten uit je keukenkastje kan gooien. Voor mijn gezin bleek het dé oplossing
De dochter is namelijk gek op pizza’s en bakt het liefst de pizza’s zelf. De jongens zijn echter na één pizza wel klaar en vragen zich dan af waar het echte eten blijft. Met deze Pizzarette Grill ideaal: zij kunnen gewoon vlees van hoogstaande kwaliteit (of frikandellen uit de vriezer, zoals wij altijd doen bij gourmetten) op de bakplaat mikken terwijl de dochter allerlei soorten pizza’s bereidt.
Een verrassing bleken de pannetjes. Ik had niet verwacht dat die er ook bij zouden zitten. Eén van de leukste dingen van gourmetten vinden mijn kinderen namelijk eitjes en pannenkoeken bakken. Ik had ze al voorbereid op het feit dat dit niet zou kunnen, toen er ineens een stapel pannetjes onder uit de doos kwam. Joehoe!
Tips en tops vanuit mij testteam
Ik heb even een rondje gedaan om de meningen te inventariseren. Uiteraard bekritiseren wij de Pizzarette Grill aan de hand van tops en tips, zoals wij dat tegenwoordig leren op school.
Tops:
Dochter: dat je pizza’s kunt bakken want ik wil later pizzabakker worden. En taartenbakker.
Zoon 1: dat er 15 frikandellen tegelijk op passen en dan ook nog shoarma
Zoon 2: dat ik een pizza, een ei en een frikandel tegelijk kan bakken. En dat mama gewoon kijkt of het niet aanbrandt terwijl ik stokbrood eet. Het is een gourmetstel met een upgrade. Een level hoger, zeg maar.
Man: het gaat lekker snel.
Ik: fijn die pizza’s, wat afwisseling. Anders zit je alleen maar vlees te eten met gourmetten. En gezellig, zo duurt het lekker lang.
Tips:
Dochter: je moet het pizzading wel inspuiten met bakspray anders plakt je pizza vast en moet je hard huilen dat het is mislukt. Heel, heel hard huilen.
Zoon 1: De bakplaat kan niet in de vaatwasser, maar ik heb met Kerst nog afgewassen, dus nu is iemand anders aan de beurt.
Zoon 2: dat de pizza niet smaakt zoals een diepvriespizza is jammer. die vind ik lekkerder namelijk.
Man: je kunt het ding niet harder of zachter zetten, dat is jammer. Anders zou het nog sneller kunnen.
Ik: er zitten geen spateltjes bij. De familie is geneigd om dan met vorken en messen in de pannetjes te gaan schrapen.
Je hoort: mijn testteam is uitermate tevreden. En ikzelf ook. Het probleem met de kastruimte is inmiddels opgelost: toen ik de spateltjes van het gourmetstel ging pakken bleek het gourmetstel nog supervettig en goor. Logisch, want met kerst hadden we een kapotte vaatwasser. En in afwassen ben ik niet zo goed. Ook waren de pannetjes inmiddels helemaal schraal en oud. Ik heb het complete ding dus weggemieterd, nu is er ruimte voor de Pizzarette Grill.
Recepten voor de Pizzarette Grill
Uiteraard kun je allerlei recepten bedenken voor de Pizzarette grill. In deze tijd van het jaar, waarin de gourmetschotels iets schaarser zijn bij slager en supermarkt, moet je wel een beetje creatief zijn.
Ik kocht zelf zo’n kant en klaar pak om zelf pizza’s te maken uit de koeling van de supermarkt. Dan heb je kant en klaar deeg met een stuk bakpapier eronder, en een potje tomatensaus. Bij de Pizzarette grill zit een uitstekertje waarmee je rondjes uit het deeg kunt steken die precies de goede maat hebben voor de Pizzarette grill. Wij haalden uiteindelijk 6 pizza’s uit zo’n pak, de volgende keer koop ik er twee. Wat je ook kunt doen is kant-en-klare pizzabodems uit de vriezer kopen, dat scheelt wat voorbereiding.
Qua vlees kun je alle kanten op. Het blijft een afweging tussen lekker en makkelijk, tenminste bij mij dan. Ik had shoarmavlees, kalkoenblokjes met satékruiden en biefstukreepjes met biefstukkruiden. En natuurlijk diepvriesfrikandellen, zonder die dingen kun je niet gourmetten. Dat is gewoon compleet onmogelijk.
Conclusie
De Pizzarette Grill mag blijven. Sterker nog, we gaan proberen hem wat vaker te gebruiken dan het goeie ouwe gourmetstel. Omdat het a) gezellig is en b) niemand zeurt over het eten, iedereen kan namelijk zelf beslissen wat hij eet. Dan neem ik die afwas wel voor lief.
* Ik heb de Pizzarette Grill dus gerekegen en er is mij gevraagd om hier iets over te schrijven. Bij deze. Uiteraard een eerlijke review, zoals je van me gewend bent. De link naar bol.com is een affiliate link, lees de disclaimer voor meer informatie.
- New York, New York - 12/11/2024
- The Big 40 - 03/11/2024
- Creëer een unieke sfeer met bijzondere wanddecoratie voor thuis - 18/10/2024
Deborah zegt
hahaha een heerlijk blog.
En inderdaad waar laar je al die spullen?!
Een van de redenen waarom ik niets meer aanschaf. Maar goed, Wanneer je besluit je oude gourmetstel weg te gooien heb je vanzelf weer plek haha. Probleem opgelost.
Martine zegt
Een tip voor plakkende pizza bodems.
Een pak bloem en dan de bovenkant en onderkant van de deeg insmeren tot dat het niet meer plakt.
Susan zegt
tip voor pizza bodem: pitabroodjes halveren en die beleggen als pizza. worden sneller knapperig dan de kant en klaar pizzabodem. Voor ons een uitkomst gezien wij het anders veel te lang vinden duren totdat de bodem gaar is