Er lijken twee verschillende soorten puberjongens te bestaan. De ene helft wil elk jaar de nieuwste Nike Air Max en Balr. ondergoed van 300 euro, de andere helft loopt gerust een week in dezelfde vale, oude spijkerbroek. Ik ben gezegend met het laatste soort. Handig, denk je nu. Goedkoop ook, en makkelijk. Ja, tot je moet gaan shoppen.
- Je komt erachter dat hij nauwelijks nog passende kleren heeft.
Dit kan komen doordat hij a) 5 minuten voordat hij weg moet komt met de mededeling dat hij ‘geen kleren meer heeft’ en dit ook werkelijk zo is, als in: jij/hij hebt zijn kapotte en te kleine kleding weggedaan en er blijft niks over, of b) hij komt naar beneden in een broek die net over zijn knieën komt en jij zegt: moet je niet eens nieuwe kleren? En hij zegt ‘hmmmm’.
2. Je bestelt wat nieuwe broeken voor hem, online
Uiteraard hetzelfde merk als hij altijd heeft, maar dan groter. Maar die blijken niet meer te bestaan. Want welke maat heeft hij eigenlijk? Hij is inmiddels groter dan jezelf. Zou hij al mannenkleding moeten?
3. De broeken die je hebt besteld vindt hij ‘best’
Je knipt de kaartjes eraf en legt ze in zijn kast, nadat ze tien dagen over zijn stoel hebben gehangen. Ja, hij heeft ze echt gepast en ze zijn goed. En zeur niet zo. Hij heeft wel wat beters te doen.
4. De broeken zijn niet goed
Als de zomer voorbij is en de korte broek ineens moet ingeruild, blijken de broeken niet goed. Want ze zijn te kort/lang, de zakken zijn te ondiep/diep, de pijpen te strak of noem maar op. Nee, die gaat hij echt niet aantrekken, doe normaal. Je moet maar even nieuwe bestellen.
5. Je bestelt nog een stapel nieuwe, in alle soorten en maten
Dit kleer blijf je erbij staan als ze gepast worden. Wat je uiteindelijk, na een week zeuren, voor elkaar krijgt. Met alle broeken is iets mis, dus ze kunnen allemaal weer terug.
6. Je besluit te gaan winkelen met de zoon
Inmiddels is het midwinter, want een winkelafspraak maken met de puberzoon waarop a) de andere kinderen onder de pannen zijn b) je zelf niet hoeft te werken c) hij niet naar school hoeft en d) hij zich los kan rukken van Farming Simulator of een vergelijkbaar spel heeft even voeten in de aarde, maar vooruit, jullie gaan winkelen
7. Het enthousiasme druipt er vanaf
Je loopt opgewekt de winkel in, zoon sjokt er achteraan. Je wil een medewerkster aanspreken maar dat vindt hij belachelijk. Hij kan ook zelf wel wat uitzoeken. Bij de broeken maat 134 blijft hij staan. Welke maat heeft hij eigenlijk? Uiteindelijk blijkt de kindercollectie tot maat 164 te gaan, dat komt dus tot zijn knieën. Je kunt de kinderwinkel definitief verlaten.
8. Nóg een winkel is wel erg veel gevraagd
Maar je hebt nog steeds geen broeken. Ook al heeft hij een enorme inspanning geleverd door een paar broeken te passen, je moet dóór. Vind jij althans, zoon moet eerst zijn vrienden bellen en mededelen dat hij nog langer offline blijft omdat ‘hij moet winkelen weet je wel, dat soort gezeik’
9. Eindelijk past er iets
In de mannenwinkel vind je twee passende broeken in de goede kleur waar ook voeten maat 45 doorheen gewurmd kunnen worden. Je valt nog net niet huilend van dankbaarheid op de grond. Bij het kind kan er zelfs een glimlach vanaf. Geslaagd!
10. Je portemonnee is een stuk lichter
Oké, geen Balr. shirt of Nike Air Max, maar goede mannenspijkerbroeken zijn wel iets duurder dan de ‘2e voor de helft’ bij de WE. Ik snap nu waarom mensen op deze leeftijd beginnen met kleedgeld. Aan de andere kant is het een psychologische truc: je bent zó blij dat je slaagt dat het je niet uitmaakt wat het kost.
Nu maar hopen dat hij in vredesnaam even stopt met groeien. En een beetje zuinig is met die broeken.
Lees ook: is bellen het nieuwe appen?
De uitgelichte foto is van Shutterstock
- New York, New York - 12/11/2024
- The Big 40 - 03/11/2024
- Creëer een unieke sfeer met bijzondere wanddecoratie voor thuis - 18/10/2024
Geef een reactie