Het fenomeen Magister is in de huidige tijd een gespreksonderwerp op zich. Praat met ouders van pubers, en altijd komt er wel een anekdote over Magister ter sprake. Het kind heeft gespijbeld en dat is ontdekt door een afwezigheidsmelding in de app, het kind heeft een 3 gehaald voor Duits, of er wordt juist enthousiast een cijferlijst op insta gedeeld met alleen maar tienen. Toen ik ontdekte dat de middelbare school van mijn zoon met Magister werkt, was ik sceptisch. Ik zou wel zien of ik mee zou doen met die gekte. Tenslotte ben ik van de overtuiging dat kinderen zoveel mogelijk zelf moeten regelen (des te meer vrije tijd heb ik). Maar wat blijkt: ik ben gek op Magister!
Inloggen is een dingetje
Pas toen het gelukt was om in te loggen werd ik blij. Dat duurde namelijk even, want op de één of andere manier werden mijn naam en wachtwoord slecht gepakt. Ik besloot al bijna het bijltje erbij neer te gooien. Bij mijn oudste zoon werkten ze op de middelbare school nog met iets genaamd SOMtoday en dan ook nog iets wat ik de kunstkapsalon noemde, wat waarvoor werd gebruikt was totaal onduidelijk, en bij beide programma’s is het me hooguit een paar keer per jaar gelukt in te loggen. En dan nog had ik geen flauw idee waar ik naar keek. Bij Magister ging er echter, toen ik eenmaal ingelogd was (hoofdlettergevoelig. Wanneer leer ik dat nou eens), een wereld voor me open. Wat een overzicht! Wat een heerlijk duidelijk programma! En wat een informatie!
Rooster
Ik kan dus van mijn middelste zoon het rooster zien. Nu kan hij mij alles wijsmaken, ik geloof het nog steeds als hij zegt dat hij een uur uitval heeft en ik ga dat ook niet controleren. Maar als ik me ineens afvraag hoe laat hij eigenlijk thuis is, kan ik dat wel even checken. En hem opdragen om de vuilnisbak nog even buiten te zetten bijvoorbeeld. Geen smoesjes, ik zie dat je thuis bent! Wat ook handig is: ’s ochtends even kijken of de eerste uren niet uitgevallen zijn. Dat is hij één keer vergeten, toen was hij voor niets 2 uur te vroeg door de regen naar school gefietst, dus dat vergeet hij nooit meer. Hoef ik niets voor te doen! Alleen dingen roepen als ‘vroeger hadden we een telefoonboom’, haha.
Cijfers
Ja, die cijfers kun je ook checken in Magister. Ons werd geadviseerd om dat niet te vaak te doen, want elk kind heeft het recht om een onvoldoende te verzwijgen. Nu zal dat allemaal best, maar mijn kind heeft gelukkig geen reden om een onvoldoende te verzwijgen. Als hij die heeft dan heeft hij of niet goed geleerd (eigen schuld), of hij snapt het niet (schuld van de leraar), of het is gewoon een dom vak (daar zijn we het dan roerend over eens). Ik zie totaal geen reden om boos te worden om een onvoldoende, want als het goed is heeft hij daar zelf het meeste last van.
Dus ja. Ik vind dat hele Magister de uitvinding van de eeuw. Voor de moeder die moeite heeft met loslaten, geeft dit net een beetje houvast. Je hoeft er niet in te kijken, maar weten dat het kán geeft al geruststelling.
Wat vind jij van Magister?
- Tot wanneer slapen kinderen bij je in bed? - 19/09/2024
- De garderobe van een 40-jarige - 17/08/2024
- Lisette Schrijft niet meer (althans geen blogs) - 29/07/2024
Geef een reactie