Hoewel er in Nederland (en op veel plekken in de rest van de wereld) steeds minder kinderen geboren worden, is de zoekterm ‘goede buggy vinden’ een regelrechte hit in de zoekmachines. Dat is niet zo heel gek; ik herinner me het nog heel goed hoe lastig ik het vond om jaren geleden een goede buggy uit te kiezen. Toentertijd heb ik uitgebreid onderzoek gedaan, tientallen vriendinnen om advies gevraagd om uiteindelijk alsnog te twijfelen over het exemplaar dat ik gekocht had. Er is zo ontzettend veel keuze op het gebied van buggy’s; dus leek het me een fijn idee om jou te helpen in deze zoektocht. Daarom lees je in dit artikel meer over het kopen van een buggy en waar je op moet letten.
Vanaf welke leeftijd heeft je kind een buggy nodig?
Mijn tip is om vooral niet te lang te wachten met een buggy kopen. Voordat je het weet is je kindje groot genoeg om een buggy te kunnen gebruiken. Mijn beste tip verklap ik dan ook meteen: wanneer je geen tijd hebt om uitgebreid onderzoek te doen, raad ik je aan om te kijken naar het aanbod op Bestenu. Via Bestenu vind je namelijk altijd een overzicht met de beste buggy’s van het moment. Dat scheelt je heel wat tijd – helemaal wanneer je eigenlijk net te laat bent en je kind al bijna uit de kinderwagen kruipt!
Over het algemeen kan je kindje namelijk al in een buggy zitten wanneer hij of zij zelfstandig kan zitten. In de meeste gevallen betekent dit wanneer een baby tussen de 6 en 9 maanden is, maar dit is natuurlijk per kindje verschillend. Je kunt ook al direct goed beginnen en een buggy aanschaffen die je in stand kunt veranderen. Op dit soort buggy’s zit meestal ook een stand waarin je kind kan liggen, waardoor je een buggy al veel eerder kunt gebruiken. Stiekem ben ik blij dat ik al pubers in huis heb, zodat ik me hier niet meer druk om hoeft te maken.
Shop een buggy in een fysieke winkel
Hoe eenvoudig het ook is om tegenwoordig alles maar online te bestellen; geloof me als ik zeg dat je een buggy echt in real life moet uitproberen. Natuurlijk kun je hierbij altijd vooraf onderzoek doen op het wereldwijde web, zodat je in ieder geval een beetje weet binnen welke hoek je moet zoeken. Het is belangrijk om een buggy te ‘voelen’ en direct al te weten hoe zo’n gevaarte werkt. Via plaatjes en reviews op internet kom je daar niet achter.
Let op het doel van de buggy
Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar waar je de buggy allemaal voor gaat gebruiken. Er bestaan namelijk buggy’s met drie of met vier wielen. Ben je van plan om regelmatig een flinke boswandeling te maken of om je kind mee op stap te nemen in een grote stad? In dat geval is een buggy met drie wielen zeker aan te raden; dergelijke wagens hebben net iets meer stabiliteit dan een buggy met vier wielen wanneer ze op een ondergrond rijden die niet vlak is. Wil je juist een handzaam modelletje voor op reis, dan zou ik kiezen voor kleinere wieltjes en lichtgewicht.
Kies je voor een inklapbare buggy of niet?
Wat ook handig is om te weten, is of je de buggy in kunt klappen of niet. Dit is vooral fijn wanneer je veel onderweg bent en de buggy regelmatig ingeklapt in de auto mee moet nemen. Kijk hierbij ook hoe eenvoudig het inklappen van zo’n wagen kan. Het liefst wil je dat dat binnen enkele seconden gebeurd is zonder dat het je al te veel moeite kost. Check direct even wat de afmetingen zijn van de buggy wanneer het geheel is ingeklapt. Zo weet je meteen of de ingeklapte buggy in de auto past. Ook mag een buggy die je als een paraplu kunt opvouwen (dus compact) vaak mee tot de gate als je met het vliegtuig reist, wat een hoop gesjouw op de luchthaven scheelt.
Let op de bagageruimte in een buggy
Iets wat veel mensen ook belangrijk vinden als ze een buggy kopen, is hoeveel bagageruimte er is in een buggy. Met een jong kindje moet je altijd van alles meesjouwen: van luiers tot speelgoed en van eten tot flesjes. Dergelijke spullen wil je goed en droog op kunnen bergen in de buggy. De meeste buggy’s beschikken over een ruimte onderin de wagen. Hoeveel ruimte je hebt, verschilt per buggy. Wil je veel spullen mee kunnen nemen, dan kun je ook altijd nog kijken naar een zogeheten tassenhaak die je aan de duwstang kunt hangen. Daar kun je je eigen tas aan hangen.
Kosten van een buggy
De meeste mensen letten tot slot natuurlijk ook op hoeveel een buggy kost. Buggy’s komen echt in ontzettend veel pasvormen, maten en… prijzen. Je kunt tegenwoordig een buggy kopen voor een paar tientjes, maar je kunt er ook een (figuurlijk) fortuin uitgeven. Kijk vooral eens naar wat je eisen zijn en of die eisen binnen je budget passen. Ik raad je aan om eens op Marktplaats te kijken of rond te vragen in je vriendenkring (met kinderen) of je daar nog een goed tweedehands exemplaar op de kop kunt tikken. Dat kan je veel geld schelen én op die manier wordt een product nog eens hergebruikt.
- Ontdek de voordelen van een aanschuifbedje in de slaapkamer - 02/01/2025
- New York, New York - 12/11/2024
- The Big 40 - 03/11/2024
Geef een reactie