Jongens, ik heb het helemaal gevonden. Net toen ik bedacht dat ik minder reclame wilde op mijn blog, kwam ik op dit fantastische idee. En ja, nu wil ik natuurlijk patent en aandelen en de hele mikmak. Ik heb namelijk het ideale spel uitgevonden voor de feestdagen.
Natuurlijk, het heeft even brainstormen nodig gehad. Even finetunen, weet je wel. Maar op zich was het doel van het spel vrij snel duidelijk, en de middelen ook. Dit spel is duurzaam, economisch verantwoord én geschikt voor alle leeftijden. Geslacht, afkomst, het maakt allemaal niet uit. Je kunt het met zijn tweeën spelen of met meer. Zelfs met een hele schoolklas, dus alle juffen en meesters onder mijn volgers zullen mij dankbaar zijn.
Het heet:
Hou zo lang mogelijk je waffel en verdien daar geld mee.
De randvoorwaarden mag je zelf scheppen. Kerst is er een uitgelezen gelegenheid voor, maar ook op autovakanties werkt dit goed. Dat was in ieder geval het moment dat ik dit spel begon te ontwikkelen. In de auto in Denemarken, op die ellenlange terugreis vanuit Legoland. Ik zat achterin tussen twee tetterende (ruziënde) kinderen en riep: ‘wie zijn mond houdt tot in Duitsland krijgt vijf euro!’ Nou, dat leek ze wel wat. De dochter besloot te gaan slapen en de zoon ging een film kijken. Geen woord meer gehoord.
Het kan best dat ik ze pas rond Venlo pas vertelde dat we in Duitsland waren, trouwens, en dat Duitsland er inderdaad wel vrij Nederlands uitzag.
Maar joh, ze trapten erin en ik had een wereldse autorit. Nou ja, dat is overdreven, maar goed, ik heb niemand geslagen.
Even vergat ik het spel. Jammer, want dit weekend vierde ik het kinderfeestje van de middelste. Met 9 jongens in een krijspaleis en storm op komst konden mijn hersenen niet meer fatsoenlijk functioneren. En echt, ik had best een paar tientjes over gehad voor wat stilte. (De enige stilte viel toen er een vrouw naar mij toe kwam en zei: ik herken je van je blog. Yep, sta je dan op je slechtste moment. Maar goed, de kids waren vol verbazing en verwondering).
Anyway, vanavond was wéér zo’n hysterische avond. De kids zaten constant te bakkeleien en ik riep: nu allemaal koppen dicht, en wie wint krijgt een euro! Nou, dat werkte. wat een rust zeg. Ik kan het iedereen aanraden.
Proefondervindelijk heb ik nog wel wat tips voor je verzameld:
- Zorg dat je zelf verliest. Als jij als eerste gaat praten, voelen kinderen zich nog meer gemotiveerd om lang vol te houden. Daarnaast kun je ze dan extra aansporen: goed hoor, je praat niet! Mama neemt ondertussen lekker wat chips! Nee, jij krijgt niet! Niks zeggen hè, denk aan je euro!
- De kans is groot dat het ene kind de ander gaat uitdagen, waardoor de ander ‘stop hou op’ moet zeggen. De ene roept dan dat hij gewonnen heeft, de ander gaat janken want vindt dat vals spelen, de ene vindt dat niet dus gaat schreeuwen dat het nooit eerlijk is, enzovoort. Denk dan vooral terug aan dat rustige uurtje wat je hebt gehad.
- Gooi er geld bovenop als het mis dreigt te gaan. Een euro voor de winnaar, 50 cent voor de verliezer. Na een uur doe je er wat bij (als ze niet slapen). Het is een investering, maar hallo, een game voor op de Nintendo Switch kost zó 60 euro. Dit geeft zoveel meer rust!
- Het spel is beperkt houdbaar. Er komt een moment dat ze zeggen: ‘stop die euro maar lekker op een plek waar de zon niet schijnt’. Op zich is dat niet erg: je weet dan dat de puberleeftijd nadert, en dat je jaren vol gebrom tegemoet gaat van een puber die toch het grootste deel van de dag in zijn nest ligt. Dan heb je je doel ook bereikt.
Nou, alle credits naar mij. Ik ga me vast opgeven voor de verkiezing van Speelgoed van het Jaar 2020, want ik weet zeker dat ik hiermee hoge ogen ga gooien. Ook leuk trouwens voor met Kerst, tijdens het gourmetten, om met je schoonmoeder te spelen. Het is maar een tip.
Ik wens jullie allemaal rustige feestdagen!
- Tot wanneer slapen kinderen bij je in bed? - 19/09/2024
- De garderobe van een 40-jarige - 17/08/2024
- Lisette Schrijft niet meer (althans geen blogs) - 29/07/2024
Alice Ermes zegt
Stella zegt
O, woordspelletjes. Eentje van vroeger: :
“Ik ben een koopman uit Parijs
Ja en nee dat spreek ik niet
Wit en zwart verkoop ik niet”
en dus om de beurt proberen om dat ja/nee of wit/zwart eruit te krijgen.