Een uitje naar Corpus stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Voor mijn werk als echoscopiste verdiep ik me tenslotte elke dag in de anatomie van de mens. Mijn oudste zoon was er al eens geweest maar wilde graag nog eens, wat een zeer goed teken is, want hij vindt dingen snel saai.
Anatomie en biologie
De middelste is net als ik helemaal wezenloos van alles wat met anatomie, biologie, medische toestanden en het menselijk lichaam te maken heeft. Zo hebben we pasgeleden een verdwaald kippenhart zitten ontleden, die was per ongeluk achtergebleven in de hele kip uit de supermarkt. Sorry als je nog moet eten, of als je er niet tegen kan, wij waren dolgelukkig. Mensen sturen mij ook hun röntgenfoto’s op omdat zoonlief ze geweldig vindt. We doen dan ‘zoek de breuk’. Best nog lastig, trouwens!
Omdat de minimumleeftijd voor Corpus 6 jaar is konden we pas in de tweede helft van de zomervakantie gaan, toen middelste zoon 6 was. Wat geldt voor pretparken en dierentuinen geldt ook hier: mijn kinderen hebben de eigenschap keihard hun werkelijke leeftijd te roepen bij elke kassa. Liegen of smokkelen heeft dus geen enkele zin. En maar goed ook, want ook met 6 was hij nog jong zat. Het scheelt dat hij niet snel onder de indruk is, want het is best een attractie.
Reis door het menselijk lichaam
Hoezo dan? Nou, dat zal ik uitleggen. Je gaat namelijk een heel menselijk lichaam door, met alles erop en eraan. Anders dan bij een gewone tentoonstelling of een museum is Corpus Experience een interactief gebeuren. Je boekt een rondleiding op een bepaald tijdstip. Met een groep van zo’n 10 à 15 mensen loop je dan tegelijk het menselijk lichaam door, met een koptelefoon op je hoofd die in je eigen taal alles vertelt. Ondertussen worden er filmpjes vertoond. Je volgt een standaard route, de rondleiding duurt 55 minuten.
Elke 7 minuten vertrekt er een groep. Dat betekent dat alle onderdelen goed op elkaar aangesloten moeten zijn. Onderweg kom je hier en daar een medewerker tegen, die de liften bedient, 3D-brillen uitdeelt of deuren opendoet. Er wordt nadrukkelijk gemeld dat je onderweg niet naar het toilet kunt, dus ga nog even van te voren.
Natuurlijk is overal een nooduitgang, toen mijn oudste tijdens zijn eerste bezoek misselijk werd was er heus een wc in de buurt. Maar dit gooit de rondleiding wel door de war!
Voor kinderen vanaf 6 jaar én stoere volwassenen
Sowieso is de rondleiding voor mensen met een erg zwakke maag of claustrofobie niet aan te raden. Het deed mij een beetje denken aan het spookhuis in een attractiepark, op een goede manier. Dus zonder schrikeffecten. Maar het is donker en je loopt door smalle gangen. Zelf zat ik, net als de meeste deelnemers in onze groep, helemaal in het verhaal en had ik het nauwelijks door als er weer een medewerker voor onze neus stond. Een voordeel van deze manier is dat je geboeid blijft en heel veel informatie in je opneemt.
Over de inhoud zal ik niet teveel verklappen, die moet je gaan ervaren. Na de rondleiding van 55 minuten blijk je bovenin het 7 verdiepingen tellend gebouw te staan, waar zich een restaurant bevindt met een prachtig uitzicht (op Oegstgeest. Denk ik. En je ziet duinen). Op de weg naar beneden kom je door het tweede gedeelte. Hier kun je op eigen tempo rondlopen. Je kunt op elke verdieping quizzen doen, games spelen, leren over gezonde voeding, fietsen op hometrainers (en zien hoe lang het duurt voordat je dat broodje van daarnet hebt verbrand) en jezelf drenken in nog meer informatie. En bloedgroeptwister spelen.
Tot slot kom je helemaal beneden door de winkel, waar je allerlei boeken, spellen en modellen over het menselijk lichaam kunt kopen. Ik ben nooit zo van de winkels waar je verplicht doorheen moet, gelukkig waren mijn zoons in gedachten al bij het hamburgerrestaurant waar we zouden gaan eten. Tja, de les over gezonde voeding was nog niet echt doorgedrongen.
Praktische informatie
Deze blog is niet gesponsord, maar geschreven uit mijn enthousiasme. Een bezoek aan Corpus kost voor volwassenen 18,25 per persoon, voor kinderen t/m 14 jaar 15,75 per persoon.
Parkeren is nog 7 euro. Vind ik altijd jammer, zo’n verplichte parkeerbijdrage, zeker omdat Corpus eigenlijk in de middle of nowhere ligt. Maar ja, je hebt geen keus. Vanuit het Westland naar Oegstgeest met de bus zou 1 uur en 56 minuten kosten, nog langer dan met de fiets (1 uur 36 minuten). Dus we moesten met de auto en dan ontkom je niet aan parkeren. En… het was absoluut de moeite waard, die parkeerkosten nemen we maar voor lief.
Voor meer informatie: www.corpusexperience.nl
- Tot wanneer slapen kinderen bij je in bed? - 19/09/2024
- De garderobe van een 40-jarige - 17/08/2024
- Lisette Schrijft niet meer (althans geen blogs) - 29/07/2024
Geef een reactie