Vandaag is de dag dat de avondklok ingaat. We hebben best lang aan het idee kunnen wennen, want het was al een tijdje aangekondigd en ook in landen om ons heen geldt veelal een avondklok. Het is de zoveelste stap in de strijd tegen corona. Want de cijfers blijven verontrustend, er zijn nieuwe varianten en iets anders weten we eigenlijk ook niet.
Tot nu doe heb ik braaf geluisterd naar de overheid. Ik ben weliswaar een keer naar het buitenland geweest, maar naar geel gebied. Ik houd netjes afstand, draag mondkapjes waar nodig en was m’n handen kapot. Alles met het idee om er hopelijk maar zo snel mogelijk vanaf te zijn. Want ik vind: regels zijn regels, hou je er gewoon aan, ook al ben je het er niet mee eens.
Avondjes weg
Toch merk ik dat ik moeite heb met de avondklok. Niet eens principieel moeite, omdat ‘we gevangen zitten’ of ‘het lijkt op de oorlog’ of ‘de overheid ons wil controleren’, nee, gewoon omdat ik me opgesloten voel. Ik kom zelden buiten na 21.00 uur, maar het feit dat het niet kan en mag maakt me een beetje zenuwachtig. Ik wil gewoon kunnen gaan en staan waar ik wil! Gelukkig kunnen de tennislessen doorgaan, maar de twee avondjes in de week bij vriendin J, waar we op gepaste afstand de week bespreken en een beetje onze administratie doen, die houden nu op. Ik vind het leuk hoor, thuis, maar af en toe wil ik gewoon even weg. Zeker omdat ik overdag ook al redelijk veel thuis ben.
Me opsluiten in mijn kantoor lijkt op avonden niet zo te werken. Ook al zeg ik dat iedereen net moet doen of ik er niet ben, toch word ik elke vijf minuten lastiggevallen met vragen waar de WD40 ligt, mededelingen dat er tanden wiebelen of verzoeken tot spelletjes want ik ben toch gewoon thuis? En oh wee als ik dan even de keuken inloop om een kopje thee te pakken, dan is het ‘jij was er toch zogenaamd niet? Dan mag je ook niks drinken!’ Van je familie moet je het maar hebben…
Duitsland of België
Nu we dus de komende twee weken verplicht elke avond thuis moeten zijn, krijg ik het wel een beetje benauwd. Net als dat ik af en toe de onnoemelijke drang voel om naar Duitsland of België te rijden. Gewoon, omdat ik dat zelf wil kunnen bepalen. Maar goed, het is niet anders en ik begrijp waarom de avondklok nodig is. Ik hoop dat het allemaal maar snel voorbij is.
Er is één voordeel: ik kan zonder problemen Dry January verlengen tot 8 februari, het is nog nooit zo makkelijk geweest.
Hoe denk jij over de avondklok?
De regels met betrekking tot de avondklok vind je hier. De uitgelichte foto komt van Shutterstock.
- Tot wanneer slapen kinderen bij je in bed? - 19/09/2024
- De garderobe van een 40-jarige - 17/08/2024
- Lisette Schrijft niet meer (althans geen blogs) - 29/07/2024
Merel | De Mamagids zegt
Zelfde gevoel. Heel gek want ik haat kou als er geen sneeuw of ijs ligt, en kom niet vrijwillig buiten in deze tijd van het jaar. Dus het slaat nergens op, maar toch knaagt het. Ik heb zin om uit te gaan, de bloemetjes buiten te zetten… en diep van binnen weet ik zeker dat zodra dat allemaal weer kan, mijn leven waarschijnlijk net zo saai is als nu haha!
Merel | De Mamagids onlangs geplaatst…Homeschooling Thema Dinosaurussen
Stella zegt
Het voelt als opgejaagd.
Als de sluitingstijd om 23:00 uur ingegaan was, was er waarschijnlijk veel minder verzet tegen geweest.
Stel: je zit in een omgeving waar de meeste supermarkten om 21:00 uur sluiten. Prima voor de klantenspreiding. Dus tot ca. 21:00 in de winkel en dan naar huis. Winkelpersoneel moet dan nog een tijdje doorwerken en verlaat naar huis. Niet ieder woont lekker dichtbij de winkels, dus niet ieder is om 22 uur thuis.
Maar Rutte gaf al gelijk een te vroege tijd op met “maar niet later dan 21:00 uur” en de tegenstribbelaars zijn in de valkuil gevallen, waren blij dat het 21 uur werd ipv 20 uur.
Mensen die zelf in een open gebleven winkel werken, moeten gewoon om 18:00 naar huis kunnen om te eten en dan rustig naar de winkel.
Ik begrijp niet hoe men kan beweren dat Rutte, vDissel en dJonge het goed doen. Je ziet een boel gekluns en in het begin viel m’n klep open over die poneringen over een totaal onbekende ziekte en het feit dat mensen die recht uit de broeihaard gevlogen kwamen, gewoon naar huis mochten. Ze hadden in een van de calamiteitsziekenhuizen opgenomen moeten worden. Met grondig onderzoek naar dat virus en voorkomen van besmetting.
Maar goed, we stormen nu af op de groepsimmuniteit. Ben benieuwd wanneer overledenen weer geregistreerd worden onder de werkelijke doodsoorzaak . Momenteel zitten we met een onbetrouwbare test (er wordt iets anders mee getest), een nog onbetrouwbaarder sneltest en de leugenachtige bewering dat elke overledene die positief getest is, een corona-dode is, ook als er harde bewijzen zijn dat er een andere doodsoorzaak is.