Dit artikel is aangeleverd en geschreven door een gastblogger die liever anoniem wil blijven. Omdat het goed past als onderwerp in mijn categorie ‘lifestyle en persoonlijk’ en iemand misschien tips kan gebruiken, wil ik het graag publiceren. Wel wil ik benadrukken dat dit dus geen persoonlijk artikel is en dat de genoemde relatieproblemen niet op mijzelf en mijn leven van toepassing zijn.
Door gastblogger – Relaties zijn in het begin vaak fantastisch. De vonken springen ervan af en je hebt alleen maar oog voor elkaar. Maar uiteindelijk haalt ‘het echte leven’ jullie in en kan de relatie veranderen. Zeker als er ook nog een midlife-crisis bij komt kijken. Dat hoeft helemaal niet te betekenen dat je relatie naar de knoppen hoeft te gaan. We bespreken drie tamelijk bekende relatieproblemen die op te lossen zijn, wie weet heb je er wat aan.
Te weinig tijd samen
Dit is misschien wel de meest gehoord klacht van stellen: we hebben zo weinig tijd samen met z’n tweeën. Maar is het wel een kwestie van geen tijd hebben, of gaat het eigenlijk om tijd maken? Ook als het eerste daadwerkelijk het geval zou zijn, betekent dat niet dat je daar niets aan kunt doen. Het is immers niet goed om geen tijd voor elkaar te hebben als je een relatie hebt. Je zou een prioriteit moeten zijn voor elkaar. Probeer het volgende eens uit: spreek af of met vaste regelmaat een ‘date night’ te hebben. Bijvoorbeeld iedere twee weken is de vrijdagavond voor jullie twee om iets fijns samen te doen, wat het ook is. Hebben jullie jonge kinderen? Vraag familie of ze willen oppassen, want die begrijpen heus ook wel dat het belangrijk is dat jij en je partner wat tijd met z’n tweeën kunnen doorbrengen.
Niet genoeg tijd voor jezelf
Hoewel niet genoeg tijd voor jezelf hebben niet direct als een relatieprobleem klinkt, kan het dat wel worden. Ieder mens heeft het nodig om aandacht aan zichzelf te kunnen besteden. Lukt dat niet, dan word je daar op een gegeven moment ongelukkig en chagrijnig van. En dat kan vervolgens voor een verpeste sfeer in de relatie zorgen. Dat moet je dus proberen te voorkomen. Bespreek dit met je partner als jij voelt dat je te weinig tijd voor jezelf hebt. Als er immers één persoon is tegen wie je volledig eerlijk zou moeten kunnen zijn, dan is het je partner. Misschien kan hij of zij jou wat huishoudelijke taken uit handen nemen. Of je partner kan je helpen met het maken van keuzes die zorgen voor meer tijd voor jezelf (zoals minder gaan werken of het afstoten van andere verplichtingen).
Seksuele problemen
Voor veel mensen is seks een belangrijk onderdeel van een relatie. Niet alleen is het een behoefte, maar het is ook een vorm van bevestiging. Vooral om die laatste reden kan het heel vervelend en ingrijpend zijn als bij een van de twee het lichaam niet naar behoren meewerkt om seks mogelijk te maken. Dat kan tot ontwijkend gedrag leiden, en daardoor kan zijn partner de verkeerde signalen opvangen en denken dat hij geen aantrekkingskracht meer voelt. Vermoed je dat je man of vriend kampt met een erectieprobleem, probeer dit dan op een begripvolle manier bespreekbaar te maken. Beweeg hem om naar de huisarts te gaan, zodat hij een middel als Viagra voorgeschreven kan krijgen. Zo wordt het alsnog mogelijk om seks te hebben. Ook kan het verstandig zijn een seksuoloog in te schakelen als je problemen op dit gebied ervaart.
Niet alles hoeft dus per se het einde van je relatie in te luiden. Een langdurige relatie is iets waaraan je moet blijven werken. Je hebt ervoor gekozen om samen door het leven te gaan, dan moet je ook van elkaar een prioriteit maken en je willen inzetten voor het welzijn van je partner. Dat wil je immers zelf ook van je partner! Mocht je er niet uitkomen, dan lees je in dit blog hoe je op een goede manier een scheiding regelt en hoe het is om als vrienden uit elkaar te gaan
- De toekomst van wonen: comfort en duurzaamheid hand in hand - 02/08/2024
- Alles wat je moet weten over gehard glas - 09/04/2024
- Innovaties in duurzaam wonen - 28/03/2024
Geef een reactie