Het barbecueseizoen is weer geopend! We kunnen och en wee klagen over de klimaatverandering, maar feit is wel dat we de barbecue steeds eerder en vaker van stal kunnen halen. Tot grote tevredenheid van mijn gezin, want barbecueën vinden ze allemaal leuk.
Nu denk ik ook altijd: ‘oh fijn, barbecueën. Hoef ik lekker niks te doen’. Barbecueën is tenslotte mannenwerk, en aan emancipatie doen wij niet in huize Lisette Schrijft. Toch valt dat niets doen, net als bij gourmetten, een beetje tegen.
Ik neem je vandaag mee op een avondje barbecue in huize Lisette Schrijft. Lees hier mijn 29 gedachten als wij gaan barbecueën.
- Hè, lekker, barbecueën. Hoef ik lekker niks te doen
- Alleen boodschappen natuurlijk. Vlees, salade, stokbrood, saus
- Zullen we over een uurtje beginnen? Dan kan ik vast wat voorbereiden en gaan we lekker buiten zitten
- Vlees even marineren en op borden leggen. Stokbrood in de oven. Pindasaus maken
- Het wordt wel een erg vitamineloze hap zo. Toch nog maar even een salade maken
- Steek jij de barbecue vast aan? Kunnen we zo beginnen
- Houtskool? Aanmaakblokjes? Geen idee, ik ben toch geen chef barbecue?
- Weet ik veel waar ze dat verkopen. De Karwei?
- Ik denk tot 17.00 uur. Probeer de Jumbo maar
- Oh, als je toch gaat, neem nog wat bier mee. En kruidenboter. En extra stokbrood
- Ja, jij wou toch barbecueën?
- Die aansteker is leeg gegaan met oud en nieuw
- Kun je hem niet met lucifers aankrijgen?
- Nou, ik zet vast alles buiten neer. Iemand een drankje?
- Ik ben nu 12 keer heen en weer gelopen. Kan iemand anders even dat stokbrood uit de oven halen?
- Hoezo ‘ik let op de barbecue’? Die loopt toch niet weg?
- Oh, het vlees staat in de zon. Dat loopt zo meteen wel weg.
- Ik denk toch dat we moeten wachten tot de vlammen wat lager zijn voor we het vlees erop gooien
- Nu gaat hij lekker roken. Doe de achterdeur dicht! Anders staat zo het huis blauw
- Ja, ik heb ook honger. Er zijn al twee stokbroden doorheen gegaan
- En de pindasaus is ook op. En de zon is weg
- Zullen we nog maar een biertje nemen?
- Hèhè, er kan vlees op de barbecue. Begin maar met de worsten
- Ja, de buitenkant is redelijk zwartgeblakerd. Maar dat betekent nog niet dat ze goed zijn
- Kijk, de binnenkant is nog rauw
- Ja weet ik veel. Een fornuis kun je hoger en lager zetten, dan lukt het veel beter
- Weet je wat? Ik mik die worsten wel in de pan. En daarna in de vriezer.
- Ik heb toch al geen honger meer na al dat stokbrood
- Echt relaxed zo, barbecueën. En gezellig. Maak snel een foto voor instagram!
Nou, je begrijpt, dat doen we niet al te vaak. Na een paar weken zijn we de ellende weer vergeten en doen we weer een poging. En natuurlijk, soms gaat het wel makkelijk. Maar echt relaxed, nee, dat is het toch niet. Het enige wat ik eraan overhoud is een leuke blog.
Oh, en misschien nog een paar schnabbelcenten:
Op zoek naar een mooie barbecue? Kijk eens op de website van Coolblue! Gratis bezorging en retourneren.
- New York, New York - 12/11/2024
- The Big 40 - 03/11/2024
- Creëer een unieke sfeer met bijzondere wanddecoratie voor thuis - 18/10/2024
Hanneke Bosveld zegt
We waren net van plan om deze week ook maar te bbq-en…
Misschien dat ik het vlees alleen snijd en marineer en dan maar meeneem naar mijn dochter… kunnen we samen rijgen. en kan de lokale chef-bbq over de bbq regeren.